密码:
注册找密码我的浏览
设美狮彩票加收藏 ______

美狮彩票每天学英语背单词语法词汇口语阅读写作翻译寓言四级六级名著绕口令笑话外语动态诗歌散文雅思商务

您所在的位置: 大耳朵美狮彩票 > 文章资料 > 英语考试 > 自考英语 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
niffy/[ˋnɪfɪ]/ a. 有难闻气味的...

英美文学o7试题

本文属阅读资料
2007年4月高等教育自学考试全国统一命题考试英美文学选读试卷+答案

PART ONE (40 POINTS)

I. Multiple Choice (40 points in all, 1 for each)

Select from the four choices of each item the one that best answers the question or completes the statement. Mark your choice by blackening the corresponding letter A, B, C or D on the answer sheet.

1. The work that presented, for the first time in English literature, a comprehensive realis¬tic picture of the medieval English society and created a whole gallery of vivid charac¬ters from all walks of life is most likely ______.

A. William Langland5 s Piers Plowman B. Geoffrey Chaucer9 s The Canterbury Tales

C. John Gower5 s Confession Amantis D. Sir Gawain and the Green Knight

2. The tragedy of Dr. Faustus, the protagonist in Christopher Marlowe' s The Tragic Histo¬ry of Dr. Faustus, is the very fact that ______.

A. man is confined to time B. he tried to join Africa to Spain C. he became a man without soul after he sold it

D. he conjured up Helen, the lady who was partially responsible for the breaking - up of the Trojan War

3. The sentence "Shall I compare thee to a summer5 s day?" is the beginning line of one of Shakespeare) s ______.

A. comedies B. tragedies C. sonnets D. histories

4. Paradise Lost is actually a story taken from

A. the Renaissance B. the Old Testament C. Greek Mythology D. the New Testament

5.Spenser' s masterpiece ______ is a great poem of its time.

A.The Faerie Queene B. The Shepheardes Calender C.The Canterbury Talks D. Metamorphoses

6._____ is the essence of the Renaissance.

A.Poetry B. Drama C.Humanism D. Reason

7.The most famous dramatists in the Renaissance England are Christopher Marlowe, William Shakespeare and ______.

A.John Milton B. John Marlowe C.Ben Jonson D. Edmund Spenser

8.“To be, or not to be—that is the question” is a line taken from ______.

A.Hamlet B. Othello c.king Lear D. The Merchant of Venice

9.Francis Bacon' s essays are famous for their brevity, compactness and ______.

A.complicity B. complexity C.powerfulness D. mildness

10.Literature of Neoclassicism is different from that of Romanticism in that ______.

A.the former celebrates reason, rationality, order and instruction while the latter sees literature as an expression of an individual? s feeling and experiences

B.the former is heavily religious but the latter secular

C.the former is an intellectual movement, the purpose of which is to arouse the mid¬dle class for political rights while the latter is concerned with the personal cultiva¬tion

D.the former advocates the "return to nature" whereas the latter turns to the ancient Greek and Roman writers for its models

11.Dmiel Defoe describes ______ as a typical English Middle - class man of the eighteenth century, the very prototype of the empire builder or the pioneer colonist.

A. Tom Jones B. Gulliver C.Moll Flanders D. Robinson Crusoe

12.____ is a typical feature of Swift' s writings.

A. Bitter satire B. Elegant style C.Casual narration D. Complicated sentence structure

13.The Pilgrim' s Progress by John Bunyan is often said to be concerned with the search for______.

A. material wealth B. spiritual salvation C. universal truth D. self – fulfillment

14.Alexander Pope strongly advocated ,emphasizing that literary works should be judged by rules of order, reason, logic, restrained emotion, good taste and deco¬rum.

A. Sentimentalism B. Romanticism C. Idealism D. Neoclassicism

15. "Metaphysical poetry" refers to the works of the 17th - century writers who wrote un¬der the influence of ______.

A. John Donne B. Alexander Pope C. Christopher Marlowe D. John Milton

16. It is generally regarded that Keats9 s most important and mature poems are in the form of______.

A. ode B. elegy C. epic D. sonnet

17. ______ is the most outstanding stream of consciousness novelist, with ______ as his encyclopedia - like masterpiece.

A. James Joyce, Ulysses B. E. M. Foster, A Passage to India C. D. H. Lawrence, Sons and Lovers D. Virginia Woolf, Mrs Dalloway

18. Which of the following poems is a landmark in English poetry?

A. Lyrical Ballads by William Wordsworth and Samuel Taylor Coleridge B. "I Wandered Lonely as a Cloud" by William Wordsworth

C. "Remorse" by Samuel Taylor Coleridge D. Leaves of Grass Walt Whitman

19. The literary form which is fully developed and the most flourishing during the Roman¬tic Period is ______.

A. prose B. drama C. novel D. poetry

20. Which of the following poem by T. S. Eliot is hailed as a landmark and a model of the 20th century English poetry?

A. Poems 1909 - 1925 B. The Hollow Man C. Prufrock and Other Observations D. The Waste Land

21. "My Last Duchess" is a poem that best exemplifier Robert Browning' s ______.

A. sensitive ear for the sounds of the English language B. excellent choice of words

C. mastering of the metrical devices D. use of the dramatic monologue

22. Dickens' works are characterized by a mingling of______ and pathos.

A. humor B. satire C. passion D. metaphor

23. Walt Whitman, whose ______ established him as the most popular American poet of the 19th century.

A. Leaves of Grass B. Go Down, Moses C. The Marble Faun D. As I Lay Dying

24. has always been regarded as a writer who“perfected the best classic style that American Literature ever produced.”

A. Edgar Ellen Poe B. Walt Whitman C. Henry David Thoreau D. Washington Irving

25.The Romantic Period, one of the most important periods in the history of American lit¬erature , stretches from the end of __ to the outbreak of _____.

A. the 17th century … the American War of Independence B. the 18th century … the American Civil War

C. the 17th century… the American Civil War D. the 18th century…the U. S. -Mexican War

26.Which one of the following statements is NOT true of American Transcendentalism?

A. It can be clearly defined as a part of American Romantic literary movement.

B. It can be defined philosophically as "the recognition in man of the capacity of knowing truth intuitively".

C. Ralph Waldo Emerson was the chief advocate of this spiritual movement. D. It sprang from South America in the late 19th century.

27.The theme of Washington Irving' s Rip Van Winkle is ______.

A. the conflict of human psyche B. the fight against racial discrimination C. the familial conflict D. the nostalgia for the unrecoverable past

28.The unofficial manifesto for the Transcendental Club was ______, Emerson' s first little book, which established him ever since as the most eloquent spokesman of New England Transcendentalism.

A. The American Scholar B. Self-reliance C. Nature D. The Over-Soul

29.Nathaniel Hawthorne held an unceasing interest in the "interior of the heart" of man's being. So in almost every book he wrote, Hawthorne discusses

A. love and hatred B. sin and evil C. frustration and self - denial D. balance and self - discipline

30.In Young Goodman Brown by Hawthorne, the name of Goodman Brown' s wife is ______, which also contains many symbolic meanings.

A. Ruth B. Hester C. Faith D. Mary

31.Which one of the following statements might be true of the theme of Song of Myself by Whitman?

A. This poem describes the growth of a child who learned about the world around him and improved himself accordingly.

B. This poem shows the author' s cynical sentiments against the American Civil War.

C. This poem reflects the author' s belief in Unitarianism or Deism.

D. This poem reflects the author' s belief in the singularity and equality of all beings in value.

32.In Moby-Dick, the white whale symbolizes for Melville, for it is complex, unfathomable, malignant, and beautiful as well..

A. nature B. human society C. whaling industry D. truth

33. Realism was a reaction against Romanticism or a move away from the bias towards ro¬mance and self-creating fictions, and paved the way to _____.

A. Cynicism B. Modernism C. Transcendentalism D. Neo - Classicalism

34. Hemingway once described Mark Twain9 s novel ______ the one book from which "all modem American literature comes. "

A. The Adventures of Huckleberry Finn B. The Adventures of Tom Sawyer C. The Gilded Age D. The Man That Corrupted Hadleyburg

35. ______ is generally regarded as the forerunner of the 20th – century“ stream - of -consciousness" novels and the founder of psychological realism.

A.Theodore Dreiser B. William Faulkner C. Henry James D. Mark Twain

36. Which one of the following statements is NOT true of Emily Dickinson and her poetry?

A. She remained unmarried all her life. B. She wrote 1,775 poems, and most of them were published during her life time.

C. Her poems have no titles, hence are always quoted by their first lines.

D. Her limited private world has never confined the limitless power of her creativity and imagination.

37. As a genre, naturalism emphasized ______ as important deterministic forces sha¬ping individualized characters who were presented in special and detailed circum¬stances.

A. theological doctrines B. heredity and environment C. education and hard work D. various opportunities and economic success

38. Ezra Pound, a leading spokesman of the "______" , was one of the most important poets in his time.

A. Imagist Movement B. Cubist Movement C. Reformist Movement D. Transcendentalist Movement

39. Eugene 0 ' Neill' s first full - length play, ______, won him the first Pulitzer Prize. Its theme is the choice between life and death, the interaction of subjective and objective factors.

A. Bound East for Cardiff B. The Hairy Ape C. Desire Under the Elms D. Beyond the Horizon

40. Hemingway' s "Indian Camp" is one of the fourteen short stories collected under the title of ______. This title is very ironic because there is no peace at all in the sto¬ries.

A. Three Stories and Ten Poems B. Across the River and into the Trees C. The Green Hills of Africa D. In Our Time

Ⅱ.Reading Comprehension (16 points, 4 for each)

Read the quoted parts carefully and answer the questions in English. Write your answer in the corresponding space on the answer sheet.

41.“For oft, when on my couch I lie

In vacant or in pensive mood,

they flash upon that inward eye"

Questions: A.Identify the author and the title. B.What does the phrase "inward eye "mean?

C.Write out the main idea of the passage in plain English.

42.“The duties of her married life, contemplated as so great beforehand, seemed to be inking with the furniture and the white vapour - walled landscape. The clear heights ere she expected to walk in full communion had become difficult to see even in her imagination; the delicious repose of the soul on a complete superior had been shaken o uneasy effort and alarmed with dim presentiment. When would the days begin of it active wifely devotion which was to strengthen her husband's life and exalt her own?"

Questions:A.Identify the author and the title of the story from which the passage is taken

B. Explain the meaning of "the white vapour-walled landscape".

C.How do you undersdand " the delicious repose of the soul on a complete superior" ?

43.“It was you that broke the new wood,

Now is a time for carving.

We have one sap and one root—

Let there be commerce between us. "

Questions:Whom does the "us "refer to?

What does the phrase "broke the new wood "mean here?

What is the intention of the poet in writing the poem "A Pact" from which these lines are taken?

44.“There was music from my neighbor's house through the summer nights. In his blue gardens men and girls came and went like moths among the whisperings and the cham¬pagne and the stars. At high tide in the afternoon I watched his guests diving from the tower of his raft, or taking the sun on the hot sand of his beach while his two motor -boats slit the waters of the Sound, drawing aquaplanes over cataracts of foam. On week ~ ends his Rolls - Royce became an omnibus, bearing parties to and from the city be¬tween nine in the morning and long past midnight, while his station wagon scampered like a brisk yellow bug to meet all trains. And on Mondays eight servants, including an extra gardener, toiled all day with mops and scrubbing - brushes and hammers and garden - shears, repairing the ravages of the night before. ”

Questions: A. Identify the author and the title of the novel from which this passage is taken.

B. What can you imply by reading this passage? C. What do the "moths "symbolize?

Ⅲ. Questions and Answers (24 points in all, 6 for each)

Give brief answers to each of the following questions in English. Write your an¬swers in the corresponding space on the answer sheet.

45. William Shakespeare is one of the most remarkable playwrights the world has ever known.

( 1) Name his four greatest tragedies.

(2) What are the characteristics of the four tragedies in common?

(3) Briefly summarize each hero' s weakness of nature.

46. " Though his fair daughter' s self, as I avowed

At starting, is my object. Nay, we' 11 go

Together down, sir. Notice Neptune, though,

Taming a sea horse, though a rarity,

Which Claus of Innsbruck cast in bronze for me!"

The lines above are taken from Robert Browning' s "My Last Duchess. "Taking the whole poem into consideration, what kind of person do you think the duke is?

47.What is generally the view Washington lrving expressed in his“Rip Van Winkle”about the radical changes that happened to the American society in his time?

48.What is the most famous theme in Henry James' s fiction? And what is his favourite approach in characterization, which makes him different from Mark Twain and W. D. wells as realists? Give two titles of his works in which this theme and this approach employed.

Ⅳ.Topic Discussion (20 points in all, 10 for each)

Write no less than 150 words on each of the following topics in English in the corresponding space on the answer sheet.

49.Analyze the character of Jane Eyre based on the selection taken from Chapter X X Ⅲ of Jane Eyre.

50.Symbolism is an important literary practice in literature and it has been widely used by many American writers. Discuss the way symboliom is used in Faulkner' s story "A e for Emily. "

英美文学选读试题答案及评分参考

(课程代码 0604)

I . Multiple Choice (40 points in all, 1 for each)

l.B 2. A 3.C 4.B 5. A 6. C 7. C 8. A 9. C 10. A 11. D 12. A 13. B 14. D 15. A 16. A 17. A 18. A 19. D 20. D 21. D 22. A 23. A 24. D 25. B 26. D 27. D 28. C 29. B 30. C 31. D 32. A 33. B 34. A 35. C 36. B 37. B 38. A 39. D 40. D

II. Reading Comprehension (16 points in all, 4 for each)

41. A. Wordsworth; I wondered lonely as a cloud B. human soul C. The poet expressed his love for the daffodils.

42. A. George Eliot; Middlemarch B. The landscape covered with white snow.

C. It refers to Dorothea' s dream of fulfilling something great by marrying somebody superior, some¬body who can guide her.

43. A. Whitman and Pound (the Imagists) B. Made experiments with the conventions of the traditional poetry

C. In this poem, Pound started to find some agreement between "Whitmanesque" free verse, which he had attacked for its carelessness in composition, and the " verse libre" of the Imagists who showed more concern for formal values.

44. A. F. Scott Fitzgerald; The Great Gatsby? B. This passage describes Gatsby' s extravagance.

C. Moths are used metaphorically to refer to those people who are drawn to the party simply for its glamour, for the wealth of Gatsby.

III. Questions and Answers (24 points in all, 6 for each)

45. A. Shakespeare's four greatest tragedies are: Hamlet, Othello, King Lear,and Macbeth.

B. Each portrays somke noble hero, who faces the injustice of human life and is caught in a difficult situation and whose fate is closely connected with the fate of the whole nation.

C. Each hero has his weakness of nature: Hamlet, the melancholic scholar; Othello' s inner weak¬ness is made use of by the outside evil force; the old king Lear who is unwilling to totally give up his power; and Macbeth' s lust for power stirs up his ambition and leads him to incessant crimes.

46. A. His apparent intelligence, excellent taste for art superiority and aristocratic manners are paradoxi¬cal.

B. hispride,jealousy and brutality.

47. A. living laments the radical changes in his time, thinking that the changes have taken away some of the most endeared values in American life.

B. Irving' s pervasive theme of nostalgia for the unrecoverable past is unforgettable.

48. A. His most fanous theme is international theme.

B. Psychological approach

C. The Portrait of A Lady; Daisy Miller

Ⅳ. Topic Discussion ( 20 points in all, 10 for each )

49. A. Jane Eyre, an orphan child with a fiery spirit and a longing to love and be loved, a poor, plain,

little governess who dares to love her master.

B. In Chapter X X Ⅲ, Jane finds herself hopelessly in love with Mr. Rochester but she is aware that her love is out of the question. When forced to confront Mr. Rochester, she desperately and open¬ly declares her equality with him and her love for him.

50. A. Rose, as a symbol of love, may refer to the love between Emily and the Northerner, yet used rath¬er ironically, in the way it is associated with decay and death in the story.

B. Rose could also stand for the pity, sympathy, or the lament" we "shows for Emily.

C. The pity and lament goes not only to Emily but all those who are imprisoned in the past and fail to adapt to the change.

D. Discuss in relation to the story.
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
自考英语
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>
文章资料目录导航
经典名著 四六级考试 IELTS雅思 听说读写能力 在线语法词典 行业英语一 行业英语二 生活英语 轻松英语 专题英语
双城记 宝岛
战争与和平
悲惨的世界
傲慢与偏见
读圣经学英语
八十天环游地球
考试动态
学习资料
历年真题
模拟试题
心得技巧
学习方法经验
考试动态
考试介绍
考试辅导
历年真题
模拟试题
心得技巧
英语听力
英语口语
英语阅读
英语写作
英语翻译
英语词汇
名词 冠词数词
动词 动名词
代词 形容词
情态 独立主格
倒装 主谓一致
连词 虚拟语气
职场英语
外贸英语
商务英语
银行英语
文化英语
体育英语
房地产英语
会计英语
金融证券
医疗英语
计算机英语
公务员英语
实用英语
电话英语
旅游英语
购物英语
市民英语
宾馆英语
好文共赏
英语文库
名人演说
小说寓言
谚语名言绕口令
笑话幽默 诗歌
笨霖笔记
CNN英语魏
实用九句
双语阅读
发音讲解
分类词汇

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语   |

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
河北11选5走势图 国丰彩票 闲来斗地主 彩娃彩票 彩娃彩票

0.270292s